De wielerwedstrijd.

Op zondag 17 juni wacht de deelnemers aan BXL TOUR een nieuw traject, voor fietsers van elk niveau. Na een gezond en energierijk ontbijt, aangeboden door onze partner Jordan’s, in het Warandepark vertrekken de 5000 deelnemers, ingedeeld in twee categorieën (Master en Cyclo), op het Paleizenplein voor het indrukwekkende Koninklijk Paleis.

Traject.

De eerste groep vertrekt om 10 u. op het Paleizenplein.
Daarna vertrekken telkens nieuwe groepen, in afnemende volgorde van snelheid (de snelste eerst dus).
De deelnemers rijden richting Belliardstraat en nemen de Jubelparktunnel tot aan Montgomery. Nadat ze de Tervurenlaan zijn afgereden, draaien ze de Vorstlaan in. Dan gaat het door de Franklin Rooseveltlaan en het Ter Kamerenbos via de gemeenten Elsene, Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Schaarbeek over de Generaal Jacques-, Louis Schmidt-, Sint-Michiels-, Brand Whitlock-, Auguste Reyers-, Generaal Wahis- en Lambermontlaan tot aan de Van Praetbrug. Dan gaan de renners de Van Praetlaan op en komen ze uiteindelijk uit op de Eeuwfeestlaan, waar ze de eindsprint inzetten en de finish bereiken met het Atomium op de achtergrond. Dat zal prachtig beeldmateriaal opleveren!

Plan van de wielerwedstrijd

Categorieën.

* ‘MASTER’: samengesteld uit 200 ervaren wielrenners van minstens 18 jaar met een officiële licentie van een fiets-, biatlon- of triatlonfederatie.
* ‘CYCLO’: voor 4800 fietsers van 12 jaar en ouder.
Er zal rekening worden gehouden met de rijsnelheid, en de snelste groepen vertrekken eerst.
Meer details volgen de komende weken.
Minderjarigen hebben de toestemming van hun ouders nodig.