PROGRAMMATIE.

Velocity.

Fietsgekken en gekke fietsen vinden elkaar op Velocity om te feesten rond de tweewieler: design, muziek, nieuwe technologieën, gastronomie, toerisme, show, fantasieritten, ateliers, workshops enz. Herontdek de fiets in al zijn facetten bij Velocity. Na de koers, van 14u tot 18u, kruipen artiesten, verenigingen, freestylers, designers en liefhebbers in het zadel voor een groot wielerfeest. Een gezellig aperitief en stands met veel lekkers maken het geheel compleet, van 18u tot 21u.

Velocity gaat door in het mooie decor van Ter Kamerenbos !

1. De spelers in het fietsgebeuren
Draai aan het ‘Rad van Fortuin’ en test uw kennis op het gebied van verkeersregels voor fietsers met Gracq en de Fietsersbond om optimaal met de fiets te rijden.
Pro Velo laat u elektrische fietsen proberen en verkoopt accessoires aan zachte prijsjes. Cyclo biedt kleine herstellingen aan om de fietsen te onderhouden en een ‘videospelanimatie’! Het is ook de gelegenheid om uw fiets te boosten in de workshop ‘Pimp My Bike’ van Cycloperativa of om te leren zelf uw fiets te herstellen in workshops van La Rue Voot ! En komt een behendigheidsparcours voor de kinderen. Met de vzw Vélo M², kunt u zelf koffie malen, uw telefoon opladen of een 3D voorwerp printen met de kracht van uw pedaaltrap!

2. Fietstochten
Verschillende rondleidingen op maat om Brussel en het Ter Kamerenbos anders te verkennen. Welk thema verkiest u? Natuur (Cactus Brussels), gastronomie, stilte, milieu of het Zoniënwoud : aan u de keuze. Laat u met Brucycle Stories rondleiden in een rickshaw uit Azië, terwijl u luistert naar de geschiedenis van Brussel, die herinneringen aan de stad uit uw kindertijd en jeugd in het oor zal fluisteren. Als een stadsverhaal. (Met de steun van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk welzijn van de Stad Brussel)

3. Fantasiecircuits
Kom records verslaan met uw vrienden en familie in allerlei fantasieritten rond het meer van het Ter Kamerenbos. La Compagnie Zinderling begeleidt de kleinste rit ter wereld, de traagste en de snelste surplace! Circomédie heeft tal van gekke fietsen voor u om te proberen. De Ateliers de la rue Voot organiseren een parcours speciaal voor plooifietsen met een prijsoverhandiging op het podium in het vooruitzicht. Aan de lijn, klaar… trappen maar! Vertrek om 16u, 16u30 en finale om 17u30. 2€ per inschrijving met de grens van 100 inschrijvingen : http://bit.ly/2rooXZn

Het Belgian Paralympic Committee komt naar BLX TOUR om haar activiteiten voor te stellen; zo kunt u de handbikes en tandems proberen die worden gebruikt in handsportwedstrijden.

4. Freestylers
Ontdek de spectaculaire figuren van Bike Trial op modules en op de grond met de Flatland BMX, via de Durt Bike en het Monocycle Trial… Kinderen kunnen zelfs voorzichtig leren rijden met een behendigheidsparcours, georganiseerd door Ateliers de la Rue Voot.

5. Grote omweg
De fiets ondergaat een ware metamorfose met het straattoneel van komedianten, een Japans ‘Kamishibaï’ theater, een grote Velodroomtent voor een showrit en een vintagemanege uitsluitend voor kinderen! Cyclophones voeren hun dynamo op en een juke-o-cycle draait uw platen naar keuze. Cyclo Gardens geeft u een andere kijk op tuinieren met zijn cargofiets. En de kinderen kunnen zelfs mooie tekeningen maken terwijl ze trappen !