BXL TOUR 2019.

Het derde grote fietsfeest vindt plaats op Zondag 16 Juni!

Des stad Brussel organiseert alweer de derde editie van BXL TOUR, de unieke wielerwedstrijd in de straten van de hoofdstad.
Sinds 2017 lokt dit evenement jaarlijks 3000 enthousiaste fietsers die de uitdaging willen aangaan – met succes.

Dit jaar belooft het een werkelijk unieke editie te worden: BXL TOUR vindt immers plaats enkele dagen voor dat andere o zo bekende wielerevenement – de Grand Départ 2019 van de Tour de France – dat zich van 4 tot 7 juli in Brussel voltrekt.

Tegelijk herdenken we twee belangrijke gebeurtenissen die de geschiedenis van de wielersport hebben gemarkeerd: de 100ste verjaardag van de gele trui, die onze eigen Eddy Merckx maar liefst 111 keer mocht aantrekken (een record!), en de 50ste verjaardag van de eerste overwinning van de Kannibaal in de Ronde van Frankrijk.

Het parcours zal verschillende Brusselse gemeenten doorkruisen. Zo krijgen de deelnemers de kans om onze prachtige hoofdstad te (her)ontdekken.

Na alle inspanningen worden de fietsers verwacht in BIKECITY, een feestdorp met muziek, optredens en tal van activiteiten rond de fiets. Alle Brusselaars en andere bezoekers die aan dit gezellige gebeuren wensen deel te nemen zijn van harte welkom.

Met BXL TOUR toont de Stad Brussel zich ook eens te meer bereid om het gebruik van de fiets en “zachte” transportmiddelen aan te moedigen.

Grow stronger
Grow Faster
Eat healthy
Compete with others
Improve your health