Praktische info.

* Vertrek: Paleizenplein om 9.30 u. voor de “Masters”, 10.30 u. voor de “Cyclo” categorie
* Aankomst: Dikkelindelaan
* Afstand: 64 km voor de “Masters”, 40 km voor de “Cyclo” categorie
* Uurrooster: 09.15 u. – 15 u.
* Inschrijvingskosten:
– Master met licentie: SOLD OUT
– Master zonder licentie: SOLD OUT
– Cyclo: € 15
– Groepen: € 12/per persoon (vanaf 10 personen)
Einde van de voorinschrijvingen voor de categorie CYCLO op 15.06 om 23.59 u.


De inschrijvingen voor de categorie MASTER zijn SOLD OUT !

 

*Prijzen van de inschrijvingen ter plaatse op 16.06:
– Master met licentie: sold out
– Master zonder licentie: sold out
– Cyclo: € 20

* Parking: parkeren aan de plaats van aankomst is mogelijk, op Parking T van Brussels Expo (€ 10). Vervolgens wordt er een begeleid konvooi georganiseerd van aan de voet van het Atomium tot aan de plaats van vertrek (Paleizenplein) op de volgende uren: 8u, 8u30 en 9u.

* CYCLO
Op 16 juni hebben de Cyclo wielrenners een stuurstangplaatje nodig, dat duidelijk zichtbaar dient bevestigd te worden op het stuur. Na inschrijving en op vertoon van het inschrijvingsbewijs moet dit accessoire dat noodzakelijk is om aan de koers deel te nemen, afgehaald worden van 13.05 tot en met 15.06 :
– In het Maison du Tour, open van dinsdag tot zaterdag, van 10u tot 18u
– Bij Decathlon Evere en Anderlecht, open van maandag tot zaterdag, van 9u tot 20u.
Mogelijkheid om de stuurstangplaat op te halen op 16.06 tussen 7 en 9 u. in het Warandepark

* MASTER
Op 16 juni hebben de Master wielrenners twee rugnummers en een transponder nodig. Al deze accessoires die noodzakelijk zijn om aan de koers deel te nemen dienen afgehaald te worden in het Warandepark, op 16.06 vanaf 07.00 u. tot 9 u.

* PMR: Het parcours van de BXL TOUR 2019 is volledig toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit, die een minimum snelheid van 15km/u kunnen garanderen.

Traject:
Paleizenplein – Lambermontstraat – Belliardstraat – Belliardtunnel – Tervurenlaan (waaronder Tervurentunnel) – Vorstlaan – Delleurlaan – Terhulpensesteenweg – Franklin Rooseveltlaan – Braziliëlaan – Terkamerenbos (Masters: 5x de lus) – Bosvoordelaan – Groenendaallaan – Panoramalaan – Dianalaan – Floralaan – Cereslaan – Kongolaan – Generaal Jacqueslaan – Louis Schmidtlaan – Boileautunnel – Sint Michielslaan – Montgomerytunnel – Brand Whitlocklaan – Georges Henritunnel – Reyerslaan – Generaal Wahislaan – Lambermontlaan – Teichmanbrug – Vilvoordselaan – Van Praetbrug – Vilvoordsesteenweg – Van Praetlaan – Koninklijke Parklaan – Madridlaan – Graaf Moens de Feringlaan – Dikkelindelaan

Doorkruiste gemeenten: Stad Brussel, Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Elsene, Sint-Lambrechts-Woluwe, Schaarbeek.

Het parcours is gesloten voor verkeer van 8 tot 14u.

Technische info.

– Het dragen van een helm is verplicht
– Frameplaat met timingchip en rugnummer
– Aanwezigheid van verschillende technische stands
– Aanwezigheid van wedstrijdwagens en -motorrijders, wedstrijddirecteur en -commissaris, seingevers, …
– Zijn verboden: elektrische fietsen, tandems, driewielers, eenwielers, kinderzitjes, aanhangwagens, stuurverlengingen, cargofietsen, ligfietsen, tijdritfietsen. Voor mensen met beperkte mobiliteit wordt een uitzondering gemaakt.

Voor het reglement en registratie klikt u hier