Plan van de tocht.

Een parcours dat u per fiets langs de trekpleisters van de hoofdstad brengt.

Sunday 17th of June 2018 12:00:00 AM

BXL TOUR 2018, DE STAD BRUSSEL DOET HET NOG EENS OVER

Aangezien de Stad Brussel de uitdaging met glans doorstond om maar liefst 3000 fietsers warm te krijgen voor een nooit gereden wielerwedstrijd, doet de Stad het nog eens over!

Dit jaar vindt BXL TOUR plaats op zondag 17 juni en het belooft een ronduit unieke editie te worden want ze wordt de voorbode van een andere populaire wielerhappening: de Grand Départ 2019 van de Tour de France, die we volgend jaar van 4 tot 7 juli in Brussel verwelkomen.

2019 is ook het jaar van de honderdste verjaardag van de gele trui, waarmee onze beroemdste Brusselaars ter wereld, Eddy Merckx, maar liefst 111 keer mee op het podium stond ! De grootste wielrenner aller tijden zal het evenement met zijn aanwezigheid vereren in de befaamde ‘rode wagen’.

De race, die vertrekt aan het Paleizenplein en eindigt bij het Atomium, zal verschillende Brusselse gemeenten doorkruisen. Dit gloednieuwe circuit geeft de deelnemers alvast een voorsmaakje van het traject dat voor de ploegentijdrit van de Grand Départ 2019 is uitgestippeld.

Aan de voet van dat iconische monument vangt BIKECITY de renners op na hun inspanning, samen met alle andere Brusselaars en bezoekers die er een leuke tijd willen beleven.

Voor de Stad Brussel is het ook de ideale gelegenheid om het gebruik van de fiets in de stad te promoten.

Grow stronger
Grow Faster
Eat healthy
Compete with others
Improve your health