Inschrijving BXL TOUR.

Inschrijvingen voor BXL TOUR, de wielerwedstrijd van 50 km in de straten van Brussel. U vindt het formulier online – eenvoudig en snel. Inschrijvingen onder voorbehoud van beschikbare plaatsen. Verschillende categorieën.

Plan van de tocht.

Ontdek en download het plan van BXL TOUR, de wielerwedstrijd van 50 km in de straten van Brussel. Een parcours dat u per fiets langs de trekpleisters van de hoofdstad brengt. Het eerste vertrek is voorzien om 11 u in het Ter Kamerenbos.

Sunday 25th of June 2017 12:00:00 AM

De uitdaging was niet min voor deze eerste uitgave van BXL TOUR,
maar de Stad Brussel slaagde met brio !

Maar liefst 3000 deelnemers registreerden zich: 200 renners schreven zich in voor de Master-categorie en 2800 in de categorie Rando Cyclo, die reeds volgeboekt was op zaterdagavond.
Er waren fietsers van alle leeftijden, de sfeer was sportief.
Iedereen was vol lof over het parcours, dat een aantal trekpleisters van de stad omvatte zoals het Ter Kamerenbos als vertrek- en aankomstplaats, het Jubelpark, het Atomium, het Koning Boudewijnstadion en de Louiza- en Tervurenlaan.
Klimmen, scherpe bochten, snelheid, … De renners moesten het beste van zichzelf geven, maar de organisatie had dan ook voor een uitstekende omkadering gezorgd met een wedstrijddirecteur, 3 commissarissen, 16 volgwagens en 15 motorrijders, 202 seingevers en 3 ambulances.
Zeven uur lang was de Gespanhoek in de groene long van de hoofdstad het vrolijke decor van Brusselse diversiteit op zijn best: iedereen repte zich na het einde van de race naar VELOCITY, het uitnodigende feestdorp. Fietsverenigingen van allerlei slag hadden een waaier aan activiteiten opgezet voor klein en groot. Overal weerklonk muziek, en diverse eet- en drankstalletjes boden de nodige verfrissingen en versnaperingen.
Het overweldigend aantal berichten op de sociale media laat er geen twijfel over bestaan: de eerste editie van BXL TOUR was een fantastische belevenis om samen van te genieten. Kortom, deze eerste uitgave is meer dan geslaagd te noemen!

Grow stronger
Grow Faster
Eat healthy
Compete with others
Improve your health