Previous
Next

On the Road to BXL TOUR.

Voor het tweede opeenvolgende jaar bracht dit project Brusselse jongeren samen om hen kennis te laten maken met de fiets. Het is de bedoeling hen bij de voorbereiding van BXL TOUR te betrekken, zodat ze er uiteindelijk ook kunnen aan deelnemen en de race uitrijden.

Ter promotie van de vrouwensport stonden dit jaar een twintigtal meisjes in de schijnwerpers.

Verschillende Brusselse wielersportverenigingen boden het opleidingsprogramma aan dat de deelnemers de theoretische en praktische middelen aanreikte om hun doel te bereiken.

Amal Amjahid, achtvoudig wereldkampioen Braziliaans jiujitsu, en Jill Boon en Emilie Sinia, ijshockeykampioenen, gaven eveneens introducties met betrekking tot hun sportdisciplines.

De Stad en de organisatoren wilden de deelnemers een leuke en verrijkende ervaring bieden en hen zo vertrouwd maken met de fiets, een transportmiddel dat steeds populairder wordt, en hen ook met andere sporten laten kennismaken.

Naast het feit dat sport een belangrijk hulpmiddel is dat bijdraagt aan zowel de fysieke als mentale gezondheid, brengt het ook mensen samen. Het is dus een essentiële schakel ten dienste van de integratie en burgerparticipatie. Het initiatief getuigt ook van de positieve evolutie van de Brusselse vrouwen.