On the Road to BXL TOUR.

Voor het tweede opeenvolgende jaar brengt dit project Brusselse jongeren samen om hen kennis te laten maken met de fiets. Het is de bedoeling hen bij de voorbereiding van BXL TOUR te betrekken, zodat ze er uiteindelijk ook kunnen aan deelnemen en de race uitrijden.

Ter promotie van de vrouwensport staan dit jaar een twintigtal meisjes in de schijnwerpers.

Verschillende Brusselse wielersportverenigingen bieden vanaf zaterdag 7 augustus het opleidingsprogramma aan dat de deelnemers de theoretische en praktische middelen zal aanreiken om hun doel te bereiken.

Amal Amjahid, achtvoudig wereldkampioen Braziliaans jiujitsu, en Jill Boon en Emilie Sinia, ijshockeykampioenen, zullen eveneens introducties geven met betrekking tot hun sportdisciplines.

De Stad en de organisatoren willen de deelnemers een leuke en verrijkende ervaring bieden en hen zo vertrouwd maken met de fiets, een transportmiddel dat steeds populairder wordt, en hen ook met andere sporten laten kennismaken.

Naast het feit dat sport een belangrijk hulpmiddel is dat bijdraagt aan zowel de fysieke als mentale gezondheid, brengt het ook mensen samen. Het is dus een essentiƫle schakel ten dienste van de integratie en burgerparticipatie. Het initiatief getuigt ook van de positieve evolutie van de Brusselse vrouwensport.

on-the-road-bxl-tour